Brief Overview

Exhibit 3Sixty were tasked to design and install a permanent ‘technology bar’. A functional area providing a point of information and repair for all virgin I.T. related issues. The installation was to be located within the new Virgin Headquarters. The ‘tech’ bar aesthetic was required to meet all Virgin Atlantic brand guidelines and also fit seamlessly within the existing interior style. The bar was to be designed to meet a broad range of functional requirement that included a hospitality area, meeting spaces and a fully functioning I.T. repair room.

Concept Stage

A striking angular concept suggestive of the Virgin Atlantic tail fin logo style characterised the aesthetic to meet the
Virgin Atlantic brand guideline requirements. Exhibit 3Sixty and Virgin Atlantic designers worked collaboratively to deliver the final ‘branded’ finish utilising strong structural design expertise from exhibit 3Sixty’s designers combined with strong aesthetic ability from the Virgin Atlantic designers resulting in an exceptional design that exceeded all original design brief expectations.

Quality Build and finish was paramount to meeting the high demands required by the Virgin Brand. Exhibit 3Sixty’s strong ability in manufacturing at a high level of finish was a perfect match for the requirements of the Virgin brand.

BUILD & INSTALLATION

As a permanent installation material choice was key to maintaining the required longevity of the area. Exhibit 3Sixty’s project managers used their extensive materials knowledge to select products that not only were suitable for the job but would also pass the Virgin Internal quality control process.

The stand structure was built to a very high quality which would effectively help to protect against long term ware and tear.

Hospitality : A key area to the tech bar was the reception point. It was required to be large enough to allow staff to greet multiple users while allowing space for quick repairs and basic advice. The reception counter was fitted with storage and power providing options for a varied use of activities.

OUTCOME

The design had to meet both Virgin’s strict brand guidelines and fit seamlessly within the existing interior environment. The design used key aesthetic style points to match the existing Virgin HQ interior structure. A strong use of the Virgin red colour was used on the tech bar to match structural elements within the Virgin HQ. Dark wood furnishings were also extensively used throughout the Virgin HQ that were emulated by the tech bar using vertical wooden slats within its structure. These aesthetic points helped the installation look like it was part of the existing interior structure, a key point of the original
brief.